Újabb szakaszába lépett a 40.000 ok, hogy Romániában vállalkozz című Diaszpóra pályázatunk (http://diasporaungaria.ro/hu/ ). Az üzleti tervek versenyének lezárulásával, a két régió 32 új vállalkozójának megtalálásával egy következő megvalósítási szakaszba lépik a Diaszpóra-projekt. A nyertesek névsora megtalálható honlapunkon (http://diasporaungaria.ro/hu/despre-finantare/).

Tekintettel arra, hogy az üzleti tervek versenye véget ért, egy új lehetőséggel szeretnénk meghálálni mindazok fáradozását, akik már beiratkoztak, de még nem tették le záróvizsgájukat, illetve most iratkoznak be online tanfolyamunkra: a németországi Der Touristik utazási iroda 500 euró értékű turisztikai utalványát fogjuk kisorsolni minden sikeresen vizsgázó hallgatónk között, aki az üzleti tervek versenyének beiratkozási határideje után teszi le vizsgáját, azaz 2018. augusztusa után. Az utalvány szabadon felhasználható a Der Touristik hálózat bármely célországában, bárhol a világon, és érvényes egy, vagy több személyre.

 
A projekt a Diaspora Start Up kiírás keretein belül valósul meg és azokat a Magyarországon élő és magyarországi lakcímmel rendelkező román állampolgárokat célozza meg, akik Romániában terveznek vállalkozást indítani. A program a résztvevők számára egyrészt szakmai fejlődési lehetőséget nyújt egy online vállalkozásfejlesztési tanfolyam formájában, másrészt pedig anyagi támogatást, ugyanis a kiválasztott üzleti tervek akár 40 000 euró értékű vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. A projekt kezdeményezői a Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) és a LAM Alapítvány. Mindkét szervezet korábban már számos vállalkozásfejlesztési programot bonyolított le sikeresen. A megvalósulásához szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió és  Románia kormánya biztosítja.
 
Jelentkezés és bővebb információ: