Versenyünk több évtizedes múltra tekint vissza, népszerű megmérettetési lehetőséget teremtve megyénk általános iskolás, történelmet szerető tanulói számára.
A verseny két fordulóból áll.
- Az elsőben írásbeli feladatsort kell a tanulóknak megoldaniuk. A feladatok felölelik az adott korszakot, sokféle feladat típust tartalmaznak, hagyományos kiegészítős, többválasztós és kifejtős feladatok mellett játékos feladatok, történelmi totó vagy keresztrejtvény is várható. A legjobb eredményt elért 10 tanuló jut be a szóbeli fordulóba. A versenybizottság fenntartja a jogot, hogy a továbbjutó tanulók számát a jelentkezők számának és a versenydolgozatok eredményének függvényében változtassa. A verseny eredményét honlapunkon tesszük közre, a  továbbjutó tanulókat és iskolájukat nevesítve, a többieket kódszám alapján.
- A szóbeli fordulóra árpilis végén, május elején kerül sor, időpontjának kijelölésénél igyekszünk figyelembe venni az érintett iskolák időbeosztását. A szóbeli feladattípusai:  villámkérdések, képfelismerés és kifejtős kérdés. A versenyzők 10 perc felkészülési időt kapnak. 
A versenyt évfolyamonként minimum 20 fő jelentkezése esetén rendezzük meg. Ennél kevesebb jelentkező esetén a versenybizottság dönt az adott évfolyam indításáról.
A versenydolgozatok megtekintésére a szóbeli időpontjáig van lehetőség.
Minden résztvevő emléklapot, az első 10 helyezett oklevelet kap, az 1-3 helyezett tárgyjutalomban részesül.
 

 

Aktuális verseny kiírás:

 
2021/2022 tanév: kiírás, ismeretanyag
2019/2020 tanév: kiírás, ismeretanyag
2018/2019 tanév: kiírás, ismeretanyag
2017/2018 tanév: kiírásismeretanyagEredmény
 
2016/2017 tanév: kiírás, ismeretanyag, Eredmény, Szóbeli forduló: 2017. május 5.
2015/2016 tanév: kiírás, ismeretanyag
 

Elmúlt évek feladatsorai (katt ide)

 

Elmúlt évek nyertesei: